Museum Jorn

Oprettet d.

Museum Jorn
Museum Jorn
Museum Jorn
Museum Jorn
Museum Jorn
Museum Jorn

Museum Jorn, Silkeborg, tidligere Silkeborg Kunstmuseum, præsenterer marts 2010 en nyophængning af deres permanente samling. Som noget helt nyt i museets historie, har man skabt to nye rum. Et introduktionsrum, der fører den besøgende ind i Jorns univers ved at sætte hans kunst og liv ind i en sammenhæng. Samtidig lanceres Cobra Forum, et rum der inviterer til fordybelse i museets omfattende arkivmateriale om og af Jorn samt de øvrige kunstnere i samlingen. Her kan gæster uddybe besøget og søge yderligere informationer ved hjælp af databaser, film og andet materiale, der ikke tidligere har været offentligt tilgængeligt. Sammen skal de to rum bidrage til en både bredere og dybere formidling af Asger Jorns samling og forskning i hans kunst. Museums direktør Jacob Thage udtaler til DR, at Introduktionsrummet og Cobra Forum til sammen er en af de største ændringer Museum Jorn kunne præsentere ved dets genåbning 3. marts 2010.

Die Asta Experience har, i tæt samarbejde med museets ansatte, udviklet det kreative koncept bag de to nye rum. Til eksempel har vi inspireret museet til at arbejde med nye måder at integrere narrative strukturer på og bidraget med værktøjer til at omsætte teori til fysisk sanselighed. I introduktionsrummet er resultatet en nyfortolkning af den klassike tidslinje i form af en sanselig fortælling i ord og billeder. Cobra Forum er en sirlig komposition af formidlingsplatforme, bl.a. en digital skitsebog, hvor gæsterne kan bladre i Jorns originale skitser.
Det er udstillingsarkitekt Johan Carlsson med tegnestuen JAC studios, der fysisk har udfoldet konceptet i et design som skulpturere sig omkring indholdet i en leg med udtryk og materialer.

JAC studios har været arkitekt på projektet - læs mere her

Besøg museets hjemmeside her

Kunde: Silkeborg Kunstmuseum.